Sina Koloğlu, yapılan yemeklerden kalanların nasıl değerlendirildiğini, ürün çeşitliliğinin ne kadar olduğunu ve şeflerin ne restoranları olduğu hakkında merak edilenleri yazdı.
Koloğlu’nun, “Masterchef gerçekten şef çıkarıyor mu?” başlıklı yazısında şunları yazdı:
‘Dizi ekranı’ bizim ülke televizyon kimliği. Sohbet, eğlence, talk – show unutalı çok oldu. İşte bu ortamda Masterchef Türkiye tabuyu kırıyor ve gün birincisi oluyor. Sunucu üç şefin karizması, prodüksiyon ekibinin başarısı bu formatı birinciliğe taşıyor. İzlerken merak ettiklerimiz oluyor. Ben de aklıma takılanları sordum. Mesela şefler ‘Malzemelerin israfından’ söz ediyor sık sık. Koştur koştur eller kollar dolu, tezgaha üşüşüyor yarışmacılar. Peki ne oluyor kalan ürünler? Bir ‘Gıda Ekibi’ mevcutmuş.
Arta kalan ürünler, tekrar değerlendiriliyormuş.
YEMEKLER KALIYOR MU?
Yarışmacı yemeğin sunumunu yapıyor şeflere. Tabaklar nadir boşalıyor. Peki geri kalanlar ne oluyor? Çok fazla yemek kalmıyormuş. Şöyle ki; çekim sonu tadım yapılıyor. O esnada ne var ne yok tükeniyormuş.
Börek, lahmacun, kebap günleri çekim ekibi ‘bitse de çekim, yesek’ durumunda olduğuna şahit olduk ekranda. Bir çözüm daha var bu arada; TV 8 kanalının bulunduğu binanın arazisinde ve de çevredeki sokak hayvanları nasipleniyormuş kalan yemeklerden.
BİN ÇEŞİT ÜRÜN
Yarışmacıların ‘Market’ bölümüne daldıklarında bizim ekranda ilk defa duyduğumuz ürünler oluyor. Hani izlerken hep merak etmişimdir, kaç çeşit ürün bulunuyor diye. Sordum. ‘Yaklaşık bin çeşit ürün var’ dediler.
ŞEF RESTAURANT’I AÇAN YARIŞMACI VAR MI?
Bu yarışmanın bir dönem jüri üyeliğini de yapan Hazer Armani’nin ‘Lezzete Yolculuk’ programında bir cümlesi bu bölümün bilgisine ulaşmamı sağladı. ‘Ülkede Şef Restoranları daha çok olmalı’. Malum yarışmada envai çeşit ürünlerle, farklı lezzetler sunuluyor. Hani ‘Şef Restoranları’ artması için güzel bir ortam. Merak edip sordum yarışmacıların ‘yemek ufukları’ ne durumda? Sergen köfteci, Metin kavurmacı, Tahsin hamburgerci, Hasan hamburgerci ve tatlıcı, Batuhan hamburgerci ve kruvasancı, Tanya hamburgerci,
Eren sokak lezzetleri ile ilgili yer açacakmış… Bir Kerem’in Urla’da İtalyan restoranı varmış, bir de Esra’nın Osmanlı Mutfağı ile ilgili restoranı. Ayaz da yeni yer açacakmış. ‘Ticari anlamda kar getirecek yemekleri tercih ediyorlar’ bilgisi geldi.
Hazer Şef’in Ortaköy’de ziyaret ettiği şef restoranındaki menü, bazen yarışmada karşılaştığımız yaratıcı yemekleri çağrıştıyor. Bakalım hangi yarışmacının ufkunda bir ‘şef restoran açmak’ olacak?